Cantilever-vrijdragende poort

Veiligheidspoorten

VEILIGHEID POORTEN? KIES EEN VRIJDRAGENDE VENTILATOR SCHUIFPOORT! 

Deze ventilator schuifpoorten zijn de ideale oplossing voor industriële gebouwen, waar grote doorgangen vereist zijn, evenals voor residentieel gebruik in verband met beperkte ruimte. Over veiligheid gesproken, beide typen ventilator schuifpoorten uit ons gamma hebben de EN 13241-1-norm.

Deze norm beschrijft in detail de veiligheidseisen van deuren, poorten en slagbomen. Of ze nu geinstalleerd worden om personen of voertuigen tegen te houden en voor zowel  commerciële, industriële als residentiële toepassingen.

Een van de belangrijkste gevaren van schuifhekken is het loslaten ofwel ontsporen van de rail. Wanneer dat gebeurt is het gevolg daarvan dat de poort omvalt en schade kan veroorzaken aan mens en eigendommen.  De traditionele schuifpoorten worden allemaal gemaakt door een structuur, gekenmerkt door de aanwezigheid van de grondgeleider (rail) waardoor de poort glijdt, maar er zijn types die dankzij de nieuwe technologieën meer veiligheid kunnen bieden. Deze vrijdragende poorten zijn verstoken van een grondgeleider, maar worden gekenmerkt door een monorail (spoor) bevestigd aan de voet van de poort die op twee steunrollen schuift die met een fundering op de grond is bevestigd.

Dit systeem zorgt voor een maximale veiligheid van ontsporing en bovendien meerdere voordelen, zowel voor wat betreft de bouwwerken die beperkt zijn tot het gebied van de fundering, zowel voor wat betreft het onderhoud. Het vrijdragende systeem verzekert de opening van de doorgang in elke weersomstandigheid, omdat het de problemen met betrekking tot de ijsvorming voorkomt, zowel in het gebied van het glijden van de poort als “opgehangen”, zowel in de steunrol, als intern aan de monorail en altijd beschermd. Een ander voordeel is de mogelijkheid van installatie in elk type bodem, ook wanneer deze bodem niet goed waterpas is, dankzij het ontbreken van de grondgeleiding (rail).

Om uw “eigen self-cantilever-poort” te maken, kunt u naar de configurator HI MOTIONS

gaan die u met eenvoudige stappen de beste oplossing kan voorstellen en die nog beter op uw behoeften is afgestemd.