HiMotions.nl-schuifpoort

5, 8 of 9 wielen? Hoe kies je de juiste cantilever poort

Cantilever schuifpoorten zijn niet uitgerust met een geleidespoor op de grond, maar ze worden gekenmerkt door een spoor vastgesteld op basis van de poort, die schuift op twee steunrollen gefixeerd op de grond met een betonnen fundering.

Ze zijn heel gebruikelijk in Noord-Europa en Amerika en vormen de ideale oplossing in residentiële en industriële projecten, zowel voor het hoge niveau van veiligheid door het ontbreken van het spoor op de grond, dat de ontsporing van de poort voorkomt, en de effectieve zodat deze poorten blijven functioneren zelfs in het geval van zware weersomstandigheden, zoals vorst en sneeuw.

HI-MOTIONS stelt verschillende series steunrollen voor, met 5, 8 of 9 wielen, maar hoe de meest geschikte te kiezen? Gegevens over de lengte en het gewicht van de poort zijn essentieel om te begrijpen welke van deze drie oplossingen moet worden gekozen, maar er zijn ook enkele situaties waarin het mogelijk is om meer dan één soort steunrollen te gebruiken. In deze gevallen zijn er enkele belangrijke verschillen tussen deze drie modellen om rekening mee te houden. Steunrollen met 5 wielen vormen een goede balans tussen het laadvermogen en de bouwkosten. Er zijn verschillende series, namelijk S, M, L, XL afhankelijk van de grootte van de poort en versies die zijn uitgerust met de borgschroef of niet. Het gebruik van de borgschroef is nuttig om het dalen van de poort tegen te gaan die optreedt tijdens de beweging wanneer de poort het zwaartepunt van de ene helft naar de andere verplaatst, waardoor de spelingen en toleranties op de baan worden gelost.

Mocht het bij het bouwen van de poort nodig zijn om de totale lengte van de poort tot een minimum te beperken, dan kan de serie 8 de ideale oplossing zijn, omdat het onder dezelfde omstandigheden (lengte en gewicht van de poort) het mogelijk maakt om de staart van de poort te minimaliseren. Zelfs in dit geval biedt HI ​-MOTIONS verschillende reeksen voor het model met 8 wielen, namelijk M, L, LM en XL. Het laatste model bestaat uit steunrollen met 9 wielen, die in elke context kunnen worden geïnstalleerd met dezelfde gebruiksbeperkingen van de serie L met 8 wielen.

Het belangrijkste kenmerk van de steunrollen met 9 wielen is het negende middelste wiel, dat zorgt voor een stabiele en veilige beweging door het spel tussen de steunrol en het spoor te minimaliseren. Het gebruik van dit model is met name interessant voor installaties die worden gekenmerkt door poorten van grote afmetingen, omdat het het werk van de installateur vergemakkelijkt en vereenvoudigt. In tegenstelling tot de serie met 8 wielen, met de modellen met 9 wielen, is het mogelijk om het aantal geleideplaten in de poort te verminderen, waardoor een optimaal resultaat wordt behaald. Voor bijzonder zware toepassingen raden we het artikel 301.16XXL aan.

Bekijk onze online configurator om uw eigen cantilever-poort onmiddellijk te ontwerpen!